Friss topikok

  • kovadam: Vissza gondolva azt pontosítani kell, ha jól emlékszem inkább 8x1p / 2p pihenő volt az :) (2013.09.06. 16:03) Kell egy edző

Bevásárló lista

2013.05.11. 16:17 kovadam

Bármilyen sportba kezdesz az esetek 90%-ban szükséged lesz valami felszerelésre. A futás esetében a legfontosabb az a futócipő. Igen, lehet futni akár utcai cipőben is, de az nem lesz az igazi. Nem csillapít megfelelően, nehéz is, nem szellőzik rendesen, alapvetően nem futásra van tervezve. 

A második ami fontos lehet, az a megfelelő ruházat. A felső nem árt ha szellős, nem gyűjti az izzadságot  (pamut felejtős), valamint jó ha nem dörzsöl ki. Alsó részre míg jó idő van meg jöhet valami rövidnadrág. Fontos, hogy nem szabad túlöltözni, ha fázol mikor elindulsz még nincs baj, kezdj el mozogni, az majd melegen tart. Persze ha fázol akkor is ha mozogsz akkor dobj fel még egy réteget ;)

A futócipő az egy drága mulatság, viszont nem szeretnék több tízezer forintot fizetni egy cipőért, egészen addig míg ki nem derül, hogy kitartok-e hosszabb távon a futás mellett. Ezért esett a választás a (leg)alsó kategóriás Kalenji Ekiden 50-re. Decathlonban kapni, 4 990,- Ft, elsőre megteszi ez is.

zoom_asset_39325655.jpg

Befektettem még egy futó felsőbe (technikai póló), hasznos mivel nagyon jól szellőzik illetve elvezeti az izzadságot (Decathlon, 1 990,- Ft).

400PX_mediacom_522049615.jpg

Extraként egy kompressziós futó zoknit is bedobtam (Kalenji Run Intensive), bár sokalltam az árát (2 490,- Ft), de állítólag jó ha van. Megfelelő helyeken szorít, nem dörzsöl ki, elméletileg kisebb eséllyel keletkezik vízhólyag a lábamon, a sarok és lábujj résznél meg van erősítve, illetve nem csúszkál a lábad a cipőben. Próbáljuk ki.

INTENSIVE_RUN_asphalt_8199701_1.jpg

Nadrág, egy egyszerű kínai boltos történet lett 1 500,- Ft-ért.

Természetesen lehet futni mindezek nélkül is, de végeredményben kb. 10-11 ezer forint az a kezdő befektetés ami szükséges, ha futni kezdünk.

Szólj hozzá!

Címkék: cipő ruházat első lépés

A bejegyzés trackback címe:

https://adamfutnimegy.blog.hu/api/trackback/id/tr175401299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása